X

Blog

Mösyö Şokola  

Mösyö Şokola

 

SÜT REÇELLİ PİŞMEYEN TART

Taban için:

250 gr badem unu

2 çorba kaşığı

2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

1 çorba kaşığı bal

Üstü için:

Bir küçük kavanoz süt reçeli

1 kutu krema

1 kutu damla çikolata (200 gr bitter çikolata)

bir iki çimdik deniz tuzu

Badem unu, hindistan cevizi yağı, kakao ve balı mutfak robotunda karıştırın. Bir tart kalıbınının tabanına bastırarak yayın. Yarım saatliğine derin dondurucuya kaldırın. Dondurucudan çıkarıp üzerine süte reçelini dökük tekrar dondurucuya atın. Bir küçük sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın. Sıcak kremayı bir kaba aldığınız 1 kutu damla çikolatanın üzerine dökün, bir dakika bekleyin ve spatulayla iyice karıştırın. Dolapta beklettiğiniz tartın üzerine son katman olarak dönkün. Üzerine iri kristalli deniz tuzu serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekleterek servis yapın. 

LAHZANYA

1/4 büyük lahana

2 küçük kutu domates püresi

250 gr rendelenmiş çedar peyniri

500 gr kıyma

2 çorba kaşığı sıvıyağ

4-5 diş sarımsak

1 çorba kaşığı sirke 

1 çorba kaşığı Soya sosu

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı bbq sosu

1/2 çay kaşığı yenibahar

1/2 çay kaşığı zerdeçal

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı isli paprika

1 çay kaşığı şeker

Lahanayı doğramadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika buharda pişirin. Bu esnada yarım kilo kıymayı baharatlarla birlikte kavurun. Bir sos tenceresinde domates püresini zeytinyağı, sirke, toz şeker, bbq sosu ve ezilmiş sarılmasaklarla orta ateşte çektirin. Yumuşayan lahananın dışından bir kaç yaprağı ayırıp 1 cmlik şeritler halinde doğrayın. Orta boy derin bir fırın kabının en altına bir iki kaşık domates sosu sürün. Üstüne lahanaların yarısını yerleştirin. Onun üzerine sırasıyla kavurduğunuz kıymanın yarısını, domates sosunun kalan yarısını, ve rendelenmiş çedarın üçte birini koyun. Lahana, kıyma, domates sosu, çedar basamaklarını tekrar edin. En üstü ayırdığınız lahana yapraklarıyla kapatın. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ve folyoyla örtüp 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerini açın. Kalan çedar peynirini üzerine serpip üstü kızarana kadar pişirin. Servis yapmadan önce biraz soğumasını bekleyin.